Ποιοί Είμαστε

Δημουλή Σίλεια:

Ολοκλήρωσε τις σπουδές στην Ψυχολογία το 2005 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην πορεία εκπαιδεύτηκε στην Συστημική Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία Οικογένειας, ως Ψυχοθεραπεύτρια Παιδιών, Εφήβων & Οικογένειας. Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της στην Παιδοψυχολογία από το Uclan University of Lancashire το 2010 και το Μεταπτυχιακό της στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, λίγο αργότερα.

Είναι εκπαιδευμένη ως ειδική παιδαγωγός από το Athenian College στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, στην Διάγνωση και την Αποκατάστασή τους με έμφαση στη Δυσλεξία.

Είναι ειδικευμένη Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού από την ISON Psychometrica, όπου και συνεργάστηκε ως Σύμβουλος-Ψυχολόγος.

Υπήρξε βασική συνεργάτιδα του εκπαιδευτικού προγράμματος για την γνωστική εξέλιξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας Fastrakids, και έτρεξε το πρόγραμμα στα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη.

Εκπαιδεύτηκε στον συντονισμό Σχολών Γονέων από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Σχολών Γονέων Μαρίας Χουρδάκη και υπήρξε βασική συντονίστρια Ομάδων στον Δήμο Διονύσου για αρκετά χρόνια.

Έχει αρθρογραφήσει στα περιοδικά Παιδί & Νέοι Γονείς, Υγεία, Φόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα κοινωνικών ερευνών Life trends ως βασική κοινωνική ερευνήτρια.

Έχει οργανώσει προγράμματα στήριξης κακοποιημένων Γυναικών στη Δομή ΚΕΣΟ Αθηνών, και στον Δήμο Χαλανδρίου.

Έχει εργαστεί ως Παιδοψυχολόγος στα Σχολεία Φοίβος & Αθηνά, Sofias’ Kinderhaus και έχει συντονίσει Ομάδες Γονέων με την πρωτοβουλία του ΣΓΚ της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης.

Είναι ενεργή συνεργάτιδα των Σχολείων Προσχολικής Αγωγής της Κηφισιάς και του Αγίου Στεφάνου Φιλέας Φογκ.

Έχει καταγραφεί στον κατάλογο “Who is Whο”, στην ηλικία των 25 ετών (έτος: 2008) ως μία από τις πιο ταλαντούχες νέες Ελληνίδες ψυχολόγους.

Θεωρία της ίδιας που αφορά πρωτοπόρο θεραπευτική τεχνική για την επαναπροσέγγιση της συντροφικής σχέσης μεταξύ του ζευγαριού, δημοσιεύτηκε 2016 στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Συστημικών Θεραπευτών (EFTA 2016).

Είναι δημιουργός της θεραπευτικής μεθόδου Θετικής Επικοινωνίας.

Είναι ιδρύτρια του πολυχώρου Κέντρο Μάθησης & Εξέλιξης.

Γεωργοπούλου Μαρίνα:

Η Γεωργοπούλου Μαρίνα είναι αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι Πελοποννήσου. Στα πλαίσια των σπουδών πραγματοποίησε αξιολόγηση και θεραπεία σε πλήθος περιστατικών τόσο στο πλαίσιο ιδιωτικού χώρου όσο και σε ειδικό σχολείο. Επίσης, έχει τελέσει έρευνα με θέμα “
Μαθησιακές Δυσκολίες & Προβλήματα Συμπεριφοράς”.

Από το 2015 εργάζεται στο κέντρο ειδικών θεραπειών και μελέτης “ Κέντρο Μάθησης και Εξέλιξης”. Παράλληλα παρακολουθεί ειδικά σεμινάρια , επιμορφωτικές μεθόδους και ενημερωτικές ομιλίες που αφορούν την επιστήμη της Λογοθεραπείας .

Μερικά από τα βασικά σεμινάρια της επιμόρφωσης είναι τα εξής:

• PECS (Σύστημα επικοινωνίας μέσω ανταλλαγής εικόνων)
• ΜΑΚΑΤΟΝ (Σύστημα Ενισχυτικής και Εναλλακτικής Επικοινωνίας)
• Αναπτυξιακή Λεκτική Δυσπραξία & SIMATA
• Δυσλεξία. Η φύση του προβλήματος και η αντιμετώπιση του.
• Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος
• Τραυλισμός. Από την θεωρία στην πράξη.
• SLI (Ειδική Γλωσσική Διαταραχή)
• Διδασκαλία μέσω της τέχνης – Θεατρικό παιχνί