Skip to: site menu | section menu | main content

Κέντρο Μάθησης και

Εξέλιξης

 

 

 

Ποιοι είμαστε

Δημουλή Αγγελική,

Η Αγγελική είναι φιλόλογος και ασχολείται με τη διδασκαλία της (αρχαίας και νέας) ελληνικής γλώσσας και γραμματείας εδώ και πολλά χρόνια. Τέλειωσε το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  και συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Νεοελληνικό Ινστιντούτο του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris-Sorbonne IV). Εκεί ασχολήθηκε με τη διδασκαλία της  Ελληνικής Γλώσσας ως μεταπτυχιακή συνεργάτης του τμήματος, όπου και συνειδητοποίησε τη μεγάλη της αγάπη τόσο στην ελληνική γλώσσα όσο και στη διδασκαλία. Έτσι, από τη μία το ερευνητικό της ενδιαφέρον  την οδήγησε  να συνεχίσει τις σπουδές της σε διδακτορικό επίπεδο στη Σορβόννη ως υπότροφος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών (EFA) και από την άλλη να συνεχίσει τη διδασκαλία  στην Ελλάδα .

 

Δημουλή Σίλεια,

Η Σίλεια είναι ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος. Η ενασχόλησή της με τα παιδιά και τις συμπεριφορές αλλά και τις δυσκολίες τους την οδήγησε στο να μάθει παραπάνω για τις μαθησιακές τους δυσκολίες (BTEC DIPLOMA-DYSLEXIA) αλλά και στο πώς να τα βοηθάει αποτελεσματικά (MSc Child Psychology, Uclan-Uk) τα ίδια αλλά και τους γονείς (συστημικής οικογενειακής ψυχοθεραπείας εκπαιδευόμενη). Στην πορεία το ενδιαφέρον της την οδήγησε και στην εφηβική ηλικία (μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΜΠΣ Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) ώστε να μπορεί να συνεχίσει τη φροντίδα σε όλες τις ηλικίες της ελληνικής οικογένειας, στο μαθησιακό, συμπεριφορικό και συναισθηματικό επίπεδο.

 

Τσιάβος Χρήστος

Ο Χρήστος είναι μαθηματικός και ασχολείται με την διδασκαλία των μαθηματικών και  της φυσικοχημείας εδώ και κάποια χρόνια. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και από τα πρώτα κιόλας φοιτητικά του χρόνια έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για σύγχρονους κλάδους των εφαρμοσμένων μαθηματικών όπως τα μη γραμμικά δυναμικά συστήματα (Χάος), και η υπολογιστική δυναμική. Η μεγάλη του αγάπη για τα μαθηματικά, τον οδήγησε στην συνέχιση των σπουδών του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο ίδιο τμήμα («Μαθηματικά των Φυσικών και Βιομηχανικών Εφαρμογών») όπου ασχολήθηκε εκτενώς με την Υπολογιστική Δυναμική των Ρευστών (CFD) και τα κοκκώδη υλικά (Granular Materials). Δίδαξε Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις και εφαρμογές αυτών με υπολογιστή ως μεταπτυχιακός συνεργάτης του τμήματος  και εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στο Κέντρο Παιδείας Επιστημών Πάτρας ως επιστημονικός συνεργάτης.

 

Θανάσης Μπαρλαγιάννης

 Ο Θανάσης Μπαρλαγιάννης είναι φιλόλογος, αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Έχει μακρόχρονη εμπειρία στη διδασκαλία σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Παράλληλα, ασχολείται με την επιστημονική έρευνα ως υποψήφιος διδάκτορας στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences sociales (Παρίσι) με ειδίκευση στην ελληνική Ιστορία του 19ου αιώνα .Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και ρωσικά.

 

Αναστασία Πιλάτη

H Aναστασία Πιλάτη είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων του τμήματος ΦΠΨ και έχει κάνει το μεταπτυχιακό της επάνω στη Νεοελληνική Λογοτεχνία στο τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Σορβόνης με θέμα :" Ο ρόλος της γυναίκας στα μυθιστορήματα και στα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη".    ΄Εχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων όπως :"Η ελληνική οικογένεια","Διδακτική Μεθοδολογία.Διδακτική Αρχαίων Ελληνικών,Ιστορίας και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Γλώσσας"," Το παιδί και η κοινωνία στη δίνη του κοινωνικού δράματος","Δέκα μαθήματα για τη Νεοελληνική Ποίηση" με το Νάσο Βαγενά. Έχει πολύ καλό επίπεδο αγγλικής και γαλλικής γλώσσας .Επαγγελματική εμπειρία έχει αποκτήσει διδάσκοντας φιλολογικά μαθήματα σε φροντιστήρια. Έχει ολοκληρωμένες γνώσεις στην πληροφορική.Τα ενδιαφέροντά της είναι ο κινηματογράφος, το θέατρο, η μουσική.

 

Μαίρη Τουντοπούλου
Ψυχολόγος – Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Ειδική Παιδαγωγός
Η Μαίρη είναι πτυχιούχος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη «Συμβουλευτική & Επαγγελματικό Προσανατολισμό» του ίδιου Πανεπιστημίου. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Ειδική Αγωγή από την Β’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέματα: «Διάγνωση & Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών»,  «Σύστημα Μελέτης», «Διαχείριση Άγχους Εξετάσεων», «Ομάδες Σχολών Γονέων – Σύστημα Μ. Χουρδάκη» και «Χορήγηση και ερμηνεία ψυχομετρικών εργαλείων: ΤΑΤ, MMPI-2, CAB, OVIS, 16PF, BFQ-2, WISC-III». Από το 2004 παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής παιδιών και εφήβων ιδιωτικά, ενώ παράλληλα είναι συνεργάτης της ISON PSYCHOMETRICA και συνεργάζεται με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ΛΑΕΚ σε θέματα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

 

Μαρία Καραγιάννη
Η Καραγιάννη Μαρία είναι πτυχιούχος του τμήματος Εργοθεραπείας των Τ.Ε.Ι Αθήνας. Έχει ειδικευτεί  στο  Πρόγραμμα   Πρώιμης Παρέμβασης  σε παιδιά  με  Διάχυτες  Αναπτυξιακές Διαταραχές.    Επιπλέον  η  εργασιακή  της   εμπειρία  περιλαμβάνει ενασχόληση με παιδιά  προσχολικής και σχολικής ηλικίας και εφήβους με νοητική υστέρηση, διάσπαση προσοχής – υπερκινητικότητα, μαθησιακές δυσκολίες, κινητικές και αισθητηριακές διαταραχές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρχική|Δραστηριότητες|Άρθρα|Επικοινωνία